2 می 2022 رپورتاژ 0

برای هر کسی که اندکی پیگیر اخبار صنعت پر جنب و جوش بازی‌های ویدیویی باشد، یک مسئله مشخص و واضح است. در نسل هشتم کنسول‌های بازی، کمپانی ژاپنی سونی با تکیه بر بازی‌های انحصاری با کیفیت و پرفروش خود و همچنین نوآوری در تولید این بازی‌ها، توانست گوی سبقت را به خوبی از رقبای سنتی خود، مایکروسافت و نینتندو برباید و کنسول نسل هشتمی خود، PS4 را به یکی از پر فروش‌ترین کنسول‎های تاریخ تبدیل کند. دور از ذهن نیست که برای بسیاری این پرسش مطرح شود که با توجه به قیمت پلی استیشن ۵ در شرایط فعلی، آیا این کنسول نیز در راه پیمودن مسیر موفقیت نسل قبل است؟

مهم نیست تا چه حد پیگیر و علاقه‌مند به حوزه بازی و تکنولوژی باشید. ممکن است هر سال به دنبال خرید اسمارت واچ جدید و نو باشید یا برای داشتن یک اینترنت با سرعت بالا و پینگ کم، صفحات اینترنت را با کلمه قیمت مودم adsl بالا و پایین کنید. یا شاید در نقطه مقابل تمامی این افراد باشید و چندان پیگیر اخبار این حوزه نباشید، در هر حال اخبار و رویدادهای مربوط به بازی‌های ویدیویی و ارتباط آن‌ها با تکنولوژی واقعیت مجازی رفته رفته در حال گره خوردن با زندگی بسیاری از افراد است و کم‌تر شخصی را می‌توان یافت که کاملا در این زمینه بی‌اطلاع باشد.

حال پرسشی که برای بسیاری از تازه واردان این زمینه مطرح می‌شود، این است که ایا پلی استیشن ۵ جز پرفروش ترین کنسول هاست؟ و چقدر می‌توان به آینده سونی به عنوان یک کمپانی ریشه دار در زمینه بازی‌های ویدیویی در مقابل سایر کمپانی‌های بزرگی مانند مایکروسافت، آمازون، نتفلیکس، اپل و … که مشغول فعالیت در این صنعت شده‌اند، امیدوار بود؟ برای بررسی جوانب مختلف این پرسش‌ها باید فاکتورهای مختلفی مانند قیمت پلی استیشن ۵ را لحاظ کرد که در ادامه مورد بررسی قرار می‌گیرند.

تاریخچه سونی در صنعت بازی‌های ویدیویی و عملکرد این کمپانی در نسل هشتم

بیش از بیست سال از آغاز فعالیت سونی در صنعت بازی‌های ویدیویی می‌گذرد و در این مدت که محصولات دیجیتال جدیدی مانند خرید اسمارت واچ و قیمت مودم adsl به بخشی از سبدهای زندگی بسیاری از افراد بدل شده‌است، کمپانی ژاپنی بسیار ثابت قدم و قدرتمند به فعالیت خود در صنعت پر رقیب و چالشی بازی‌های ویدیویی ادامه داده‌است. نسل پنجم کنسول‌های بازی و زمانی که نینتندو با سونی قراردادی برای طراحی و تولید کنسول سی‌دی خور امضا کرده، کم‌تر شخصی فکر می‌کرد توافق میان دو کمپانی فرو بپاشد و در نهایت سونی کنسول طراحی شده را شخصا و تحت برند «پلی استیشن» روانه بازار کند.

تاریخچه سونی در صنعت بازی‌های ویدیویی و عملکرد این کمپانی در نسل هشتم

سونی از همان ابتدا در کنار گرافیک مدرن و واقع گرایانه (در زمان عرضه کنسول PS1)، با در اختیار داشتن انحصاری‌های با کیفیت جایگاه خود را در میان مخاطبان بازی‌های ویدیویی مستحکم کرد و نام خود را به عنوان یک رقیب ارزشمند به ناشران دیگر معرفی کرد. سه‌گانه کرش بندیکوت، نسخه اول و دوم مجموعه Metal Gear Solid، چندین نسخه اول مجموعه وحشت بقای رزیدنت اویل و… برای ماندگار شدن سونی و برند پلی استیشن در صنعت بازی‌های ویدیویی کافی بودند. دستاورهای سونی به قدری غیر قابل تصور بود که کمپانی نامدار سگا را وارد به عقب نشینیاز تولید کنسول بازی کرد و امروزه بسیاری از افراد بدون لحاظ کردن قیمت پلی استیشن ۵ به دنبال خرید کنسول نسل جدید سونی هستند.

در نسل هشتم کنسول‌‎های بازی (PS4) و پس از گذشت سه نسل از حضور پرقدرت سونی در صنعت بازی‌های ویدیویی، مسیر تکامل و رشد استودیوهای زیر مجموعه آن به بالاترین حد خود رسید. تا جایی که بسیاری از مخاطبان برای تجربه بازی‌های انحصاری این کنسول، حاضر به تهیه آن شدند. با گذشت نسل آرشیو بازی‌های انحصاری پلی استیشن ۴ کامل‌تر می‌شد و همین مسئله افراد بیشتری را جذب خرید آن می‌کرد. برخی حتی ترغیب به قیمت مودم adsl جدید شدند تا بتوانند در کنار دوستان خود به تجربه بخش آنلاین بازی‌هایی مانند آنچارتد بپردازند.

آمار فروش کنسول PS5 پس از گذشت یک سال از زمان عرضه

تا به اینجای مطلب دیدیم که سونی چگونه با تعریف هویت خاص خود در صنعت بازی‌های ویدیویی و تثبیت قدم، توانست به چنین جایگاهی برسد و میلیون‌‎ها مخاطب را در سراسر دنیا شیفته خود کند و بازی‌های انحصاری خود کند. مسلما این انتظار چه از سوی سران کمپانی و چه از سونی طرفداران برند پلی استیشن وجود دارد که سونی به عملکرد پر قدرت خود در نسل نهم کنسول‌ها نیز ادامه دهد و همچنان کنسول پلی استیشن‌ ۵ را در صدر آمارهای فروش نگه دارد. ظاهرا سونی از روش این کار به خوبی اطلاع دارد و درست مانند برخی برندها که با مطرح شدن لفظ خرید اسمارت واچ به ذهن خطور می‌کنند، پلی استیشن نیز جز اولین نام‌ها در میان کنسول‌های بازی است.

از همان ابتدا عرضه کنسول پلی استیشن ۵ در بازه تعطیلات سال ۲۰۲۰ میلادی، مشکلات کمبود این کنسول در بازارهای جهانی و عدم توانایی پاسخگویی سونی به نیازها بازار و عدم تعادل میان عرضه و تقاضا کاملا مشهود بود. هر چند بخشی از این کمبود بدون شک به دلیل شرایط خاص دوران شیوع ویروس کرونا بود و بسیاری از کارخانه‌های تامین کننده قطعات سخت افزاری از ارسال قطعات مورد نیاز تولید برای سونی ناتوان بودند اما، نباید از محبوبیت فراوانی که سونی طی نسل گذشته میان مخاطبان کسب کرده بود، چشم پوشی کرد. بسیاری از مخاطبان به جست و جوی خاطرات خوشی که با PS4 داشتند، بدون در نظر گرفتن قیمت پلی استیشن ۵ در بازار سیاه، اقدام به خرید این کنسول از دلالان می‌کنند.

مطابق آمارهایی که توسط مراجع معتبری همچون Gameindustry منتشر شده، طی این یک سال کنسول پلی استیشن ۵ همواره جزو پرفروش‌ترین کنسول‌ها قرار داشته و حتی گاهی قدم را از این هم فراتر گذشته و جزو پرفروش‌ترین محصولات حوزه تکنولوژی قرار گرفته و ظاهر خرید این کنسول برای کاربران از خرید اسمارت واچ و قیمت مودم adsl نیز به مراتب مهم‌تر بوده‌است. به عقیده تحلیلگران این آمار می‌توانست حتی فراتر از شرایط فعلی باشد اگر سونی می‌توانست تولید این کنسول را افزایش دهد و نیاز بازار را به درستی تامین کند. البته لازم به ذکر است در برخی ماه‌ها کنسول هبریدی نینتندو، نینتندو سوییچ گوی سبقت را از سونی می‌ربودند.

ایا پلی استیشن ۵ جز پرفروش ترین کنسول هاست؟

ایا پلی استیشن ۵ جز پرفروش ترین کنسول هاست؟

با توجه نکاتی که تا کنون درباره آن بحث شد و با بررسی آمارهای فروشی که تا کنون در دسترس است، باید گفت عمکلرد کنسول پلی استیشن ۵ از نظر فروش بسیار موفقیت آمیز بوده و حتی در برخی از کشورها بهترین شروع را تجربه کرده‌است. با این اوصاف باید گفت مسیر طولانی و با فاصله‌ای را تا تبدیل شدن به پرفروش‌ترین کنسول تاریخ دارد و باید با قدرت روند صعودی خود را حفظ کند تا بتواند برای به دست آوردن این عنوان شانسی داشته‌ باشد. در این میان علی رغم اینکه قیمت بازی‌های نسل نهمی ده دلار افزایش یافت اما، سونی هوشمندانه قیمت پلی استیشن ۵ را پانصد دلار تعیین کرد و همین مسئله به ثبت آمار فروش بالای این کنسول کمک شایانی می‌کند.

تحلیلگران پیشبینی می‌‌کنند با توجه به برنامه‌ریزی‌های سونی و استودیوهای زیر مجموعه آن برای آینده و همچنین سرمایه‌گذاری کمپانی ژاپنی روی واقعیت مجازی می‌تواند مسیر پلی استیشن ۵ را برای تبدیل شدن به یکی از پرفروش‌ترین کنسول‌ها یا حتی پرفروش‌ترین کنسول تاریخ هموار کند. البته نمی‌توان از تغییرات شگرفی که رقیب سونی، مایکروسافت با آغاز نسل نهم تجربه کرد، چشمپوشی کرد.

طراحی سایت
تلگرام لردروید
آخرین بازی ها
0 بازی امروز قرار گرفت
نمایش بیشتر
آخرین برنامه ها
0 برنامه امروز قرار گرفت
نمایش بیشتر
نظرات کاربران
نظر شما پس از تایید مدیریت درج خواهد شد

نمایش بیشتر ...